Testament

Vzw De Heren Van Ternat

Welkom op de Testament-site

Testament is een Live Action Rollenspel (LARP) dat zich afspeelt in een middeleeuwse mythologische fantasy setting. Het spel is weekendvullend : het begint op vrijdagavond en eindigt op zaterdagnacht met mogelijkheid tot overnachting tot zondag. Meestal worden er 1 Testament-evenementen gehouden per jaar. De datum voor het volgende evenement is steeds terug te vinden op de inschrijvingen pagina.

De mensen die reeds vertrouwd zijn met de LARP-wereld verwijzen we graag naar het spelsysteem of de achtergrondwereld. Voor de mensen die nog niet vertrouwd zijn met deze actievolle boeiende wereld geven we hieronder een beknopt verslag :

Een LARP-vereniging

Bestaat uit spelleiding (crew), spelers en figuranten. Iedereen verkleed zich, en eenmaal het spel begint, waan je je terug in de middeleeuwen.
Spelers beginnen het spel, en weten absoluut niets van wat hen te wachten staat. Zij hebben dus geen idee welk avontuur hen opwacht, of welk groot gevaar hen dreigt te besluipen.
Figuranten daarentegen, kennen het scenario al op voorhand en krijgen veel meer informatie vooraf. Zij verkrijgen deze informatie van de spelleiding, en helpen als het ware om het scenario uit te beelden. Zij worden gebrieft op voorhand, en worden dan het spel ingestuurd (ze gaan “in-game”) om hun rol te gaan spelen.

Wat is LARP ?

Dit staat voor life action role play, oftewel improviserend rollenspel. Eigenlijk ga je in de huid kruipen van een bepaald personage, en krijg je een doel mee. Je eigen fantasie en inbreng vormen het personage dat je speelt! Wat je allemaal kan daarintegen staat vooropgesteld in de spelregels en op een “karaktersheet”.

Wat is een karaktersheet ?

Een karaktersheet is een papier dat je meekrijgt van de spelleiding. Hierop staat duidelijk uitgelegt wat je allemaal kan. Als figurant ga je vrij vaak een speler zijn karaktersheet in je handen krijgen. Enkel figuranten of spelleiding mogen aantekeningen maken hierop. Een speler mag nooit op zijn eigen sheet veranderingen aanbrengen!

Hoe wordt er gevochten ?

Tijdens het spel, gaan er gevechten plaatsvinden. Deze zijn onder te verdelen in ongeveer 2 grote groepen. De eerste en grootste groep zijn de wapens : een glasvezelkern met enkele lagen mousse en latex eromheen. Van knotsen tot zwaarden tot staf of een dolk. Er zijn natuurlijk ook afstandswapens bij zoals bogen, geweren, blaaspijpen en dergelijke. Het zijn er heel wat, met elk hun voor en nadelen. Het belagrijkste hieraan is dat ze VEILIG zijn, en worden gekeurd. De tweede groep is de magie, oftewel spreuken casten : in een gevecht wordt iemand aangeraakt en wordt er een spreuk gecast (het uitroepen van een spreuk heet casten of incanteren). Diegene werd krijgt nu denkbeeldig een pijnscheut of een ander magische effect te verwerken.

Enkele vaste basisregels

In de middeleeuwen had men geen jeans, geen horloges, geen gsm’s en geen sportschoenen. Stel je voor dat je midden in een gevecht even stopt en doodleuk je gsm opneemt… dit breekt het spel enorm! Leef je in die periode in, en speel ernaar! Op het domein waar we het spel spelen, ben je overal “ingame” oftewel bezig met het spel. Hard slaan is taboe! Het is niet omdat je veel schade doet, dat je die lijn doortrekt. Men slaat nooit naar het hoofd, nog geslachtsdelen (Ook bij vrouwen, borsten horen daar ook bij). Je slaat semi traag in een mooie hoek van 90°. Het is een spel waar adrenaline soms eens de overhand durft nemen, dus zelfcontrole is de boodschap !

Als vereniging De Heren van Ternat, zijn wij unaniem TEGEN drugs. Wij vragen dan ook GEEN drugs te gebruiken! Wat je in de bossen ver weg van het spel doet zijn onze zaken niet, maar weet dat er toezicht is en wij je kunnen vragen het domein te verlaten bij het betrappen van druggebruik. Voor alle duidelijkheid JA OOK SOFTDRUGS! Canabis is NIET hetzelfde als een “pintje drinken” en NEE we kunnen dit niet aanvaarden !

Heb je vragen of wens je nog meer info betreffende Testament, aarzel dan niet ons een mailtje te sturen. We zullen je graag van dienst zijn. Het mailformulier vind je onder de rubriek Contact.